Rugklachten

Zonder kraken of oefeningen van uw rugklachten af.

Een hoog percentage van de Nederlandse bevolking heeft last of heeft last gehad van rugpijn. Deze pijn bevindt zich voornamelijk in de onderrug maar kan ook voorkomen in de bovenrug. Het is niet verwonderlijk dat zoveel mensen last hebben van de onderrug.

Onderrug klachten

De meeste krachten op het lichaam komen uiteindelijk aan op de onderrug. Het dragen van een zwaar voorwerp gaat via de armen naar de schouders en komt neer op de onderrug. Zolang de rug in de juiste positie wordt belast kan deze veel hebben. Echter bij verkeerd tillen of lang in de verkeerde houding zitten wordt de rug ongunstig belast en neemt de kans op klachten exponentieel toe. 

Gratis Snelscan Rugklachten

Heeft u rugpijn? Via een snelle ‘scan’ brengen wij uw klachten in beeld en geven we gepast advies. Binnen 5 minuten ontvangt u een analyse in uw mailbox.

Aspecifieke rugklachten

De oorzaak van de rugklachten is niet altijd duidelijk aan te geven. In slechts 5% van de rugklachten is er een duidelijke aanwijsbare oorzaak. We spreken dan van specifieke rugklachten. De overig 95% van de rugklachten zijn aspecifiek. Dat betekent de oorzaak onbekend is. Dit komt mede doordat het vaak onnodig is hierop uitgebreid in te gaan vanwege tijd en de ernst van de klacht.

Leren leven met rugklachten?

In sommige gevallen wordt vanwege de ernst wel uitgebreid onderzoek gedaan met behulp van MRI en echo. Dit geeft lang niet altijd uitsluitsel en rugpatiënten krijgen dan vaak het advies veel te blijven bewegen en oefeningen te doen. Of krijgen te horen ermee te leren leven.

Artrokinisiologie biedt uitkomst

De artrokinesioloog behandelt niet alleen de rug maar altijd het hele lichaam. Met een speciale druktechniek wordt via de gewrichtsketen het centrale zenuwstelsel beïnvloed. Door deze behandeling verbetert de prikkeloverdracht van het centrale zenuwstelsel. Waar de oorzaak van de klacht zich ook bevindt, als de prikkeloverdracht verbetert, vermindert de klacht.

Rugklachten