Effecten

Effecten van artokinesiologie

Artrokinesiologie kijkt naar het hele lichaam, en naar het lichaam als geheel. Tijdens de behandeling wordt dan ook het hele lichaam behandeld. Van elk gewricht in het lichaam wordt de beweeglijkheid hersteld. Zo worden niet alleen symptomen bestreden, maar juist de oorzaak van de klachten opgespoord en weggenomen.

Voorkomt overbelasting

Door alle niet optimaal functionerende gewrichten van het lichaam te herstellen, zal het lichaam de kans krijgen om weer als één geheel te functioneren. Op die manier wordt voorkomen dat sommige spieren en gewrichten worden overbelast of juist te weinig worden gebruikt.

Vermindert slijtage

Het lichaam maakt maar wat graag gebruik van de nieuwe mogelijkheden waarin de artrokinesioloog heeft voorzien. Zo wordt het herstel nog versneld. Gewrichten die eerst bijna niet gebruikt werden gaan langzamerhand weer meedoen en versterken, waardoor de extra slijtage in andere gewrichten een halt toe wordt geroepen. De houding wordt steeds beter, en er zijn gunstige effecten op het zenuwstelsel. Omdat het lichaam ook zelf aan de slag gaat met verder herstel, zijn langdurige of frequente atrokinesiologiebehandelingen vaak niet nodig.

Wennen aan de gecorrigeerde stand

Als mensen jarenlang in een verkeerde houding hebben gestaan of gelopen, kan de nieuwe gecorrigeerde houding in het begin wat onwennig en soms gevoelig aanvoelen. Spieren en gewrichten die eerst werden ontzien moeten immers wennen aan de nieuwe belasting. Tijdens de herstelperiode van het lichaam kan het daardoor lijken alsof de klachten verergeren. Deze ongemakken zullen echter snel verdwijnen als het lichaam gewend is aan de gecorrigeerde stand.

Opluchting naar jarenlange ellende

Ongemerkt zijn heel wat spanningen opgebouwd die langzaam maar zeker worden losgelaten. Vaak geldt ook dat andere behandelingen tot dan toe niet het gewenste resultaat hebben gehad. Na soms jarenlange ellende ervaren veel mensen het herstel van hele lichaam als een enorme opluchting.

Gerbrand Heemstra