Praktijkinformatie

Welke behandelingen doen wij?

De nek vormt de verbinding tussen het hoofd en de rest van het lichaam. Door deze belangrijke schakel kunnen de hersenen het lichaam aansturen. Vanaf de nek vertakken de zenuwen van het centrale zenuwstelsel zich naar de rest van het lichaam. Hoe verder naar beneden hoe meer zenuwen zich afsplitsen. Bij de nek bevinden zich dus de meeste zenuwen. Niet zo gek dus dat bij nekpijn het hele lichaam hier last van kan hebben. Hoewel de nek de meeste zenuwen bevat zijn de wervels maar klein vergeleken met de wervels lager in de wervelkolom. Dit maakt de nek extra kwetsbaar. Bij de behandeling is dus voorzichtigheid geboden. De artrokinesioloog zal nooit gewrichten kraken of standsveranderingen forceren. Dit geldt al helemaal voor de nek. Door de nek met lichte vingerdruk te mobiliseren wordt meer bereikt dan met grof geweld, wat niet alleen schadelijk is voor de wervels maar ook voor de omliggende structuren als spieren, ligamenten en (slag)aders. Door de lichte druk wordt er geen afweerspanning gegenereerd door het lichaam en merkt u na de behandeling gelijk resultaat

Wie geeft de behandeling?

Mijn naam is Gerbrand Heemstra. Na de opleiding fysiotherapie aan de Hanzehogeschool te Groningen heb ik gewerkt als fysiotherapeut in een eerstelijnspraktijk. Daar heb ik ervaring op gedaan met verschillende aandoeningen zowel orthopedisch als neurologisch. Tijdens mijn werk als fysiotherapeut heb ik de opleiding tot artrokinesioloog gevolgd bij J.R. Kloosterman. In mei 2017 ben ik afgestudeerd als artrokinesioloog en in juni ben ik begonnen met mijn eigen praktijk in Zwolle.

Artrokinesiologie is een verbijzondering van fysiotherapie. Omdat artrokinesiologie meer behandelt dan alleen de plek waar de klacht zich uit is deze toevoeging effectiever dan fysiotherapie alleen.

Als fysiotherapeut sta ik zowel BIG (wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) als CKR (Centraal Kwaliteitsregister) geregistreerd.

Praktijk Heemstra

Voor wie is artrokinesiologie geschikt?
Lees meer

Waar zit praktijk Heemstra in Zwolle?

Praktijk-Heemstra-Zwolle

Dokter van Deenweg 108
8025 BK Zwolle
038 – 22 22 300
info@praktijkheemstra.nl

Parkeren
Als bezoeker kunt u gratis gebruik maken van de parkeerplaats rechts van het gebouw.